RO EN
Gabioane

Gabioanele Hesco Weldmesh® Concertainer® sunt coşuri din plasă de sârmă, formate prin conectarea individuală de panouri de plasă cu spirale elicoidale pe marginile verticale a firelor, creand o serie de cutii deschise compartimente care se pliaza pentru a fi ambalate. Capacele si bazele sunt furnizate, uneori, liber cu lianţi spiralate elicoidale pentru a conecta partea de sus şi de jos a celulelor deschise de-a lungul marginii. Alternativ, pentru usurinta de transportare, ele pot fi montate din fabrică.


Gabioanele sunt structurii de retentie, proiectate ca si pereţi de sprijin avand ca si scop reţinerea pământulu sau altor materiale solide, fără răsturnarea, alunecarea sau probleme de fundaţie. Toate modelele de perete din gabioane trebuie să fi verificate de către un inginer de structura calificat anterior fazei de constructie.


Structura modulară a acestor ziduri permite variaţii, în structura pe măsură ce creşte înălţimea. Rezistenţa inerentă a unităţilor asigură stabilitate structurală şi dimensională în timp ce gradul de flexibilitate permite adaptarea la mişcările de sol, în masura în care acest lucru este necesar.Bastioanele Hesco Weldmesh ® Concertainer ® se formează într-un mod similar cu Gabioanele Hesco Concertainer ®, dar se fabrica căptuşite în interior cu o membrana netesuta de geotextil pe perimetrul plasei de panouri, permitand utilizarea de granule adecvat selectate care asigura compactarea materialelor, fără nici o stabilizare.

Aceste unităţi sunt modulare pe compartimente şi pliate pentru usurinta transportului şi montajului pe teren. Acestea sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni si lungimi coraspunzator necesitatiilor. Bastioanele pot fi folosite ca structuri temporare sau permanente pe site-urile de constructii civile sau de inginerie sau ca bariere de protectie rapid implementate impotriva inundatiilor, inlocuind, în anumite circumstanţe, sacii de nisip.


Atunci când sunt folosite pentru lucrari permanente sau temporare ele trebuiesc proiectate ca si pereţi de retentie. Pentru structuri permanente de retinere se impune incorporarea unui drenaj coraspunzator in cadrul structurii la intervale regulate pentru a preveni acumularea presiunii hidrostatice. Spre deosebire de structurile de Gabioane umplute cu piatra, Bastioanele, nu asigura drenajul liberi. Inserarea unui Bastion avand un compartiment de 300mm necăptuşit ar trebui să fie întotdeauna specificat pentru lucrările permanente. Aceasta celula, care este umplut cu piatră de gabion, nu numai ca imbraca fatada peretelui pentru scopuri estetice, ci, de asemenea, serveşte pentru a îngropa faţa geotextila şi pentru a preveni degradarea sa UV.
Hesco Concertainer ® Trapions ™ sunt o formă de gabioane fabricate din panouri de Plasă de sarma sudata, avand una sau ambele feţe înclinate la diferite unghiuri in functie de inaltimea unitatii. Ele sunt furnizate în lungimi de 1, 2 sau 3 m sau lungimi parte a acestora şi pre-asamblate cu spirale elicoidale pentru ambalare plata şi uşurinţa de transportarii pe teren.

Hesco Concertainer ® Trapions ™ sunt proiectate pentru rigiditate şi stabilitate dimensională în aplicaţii structurale. Înclinarea pereţilor, în mod normal în jur de 8% de grade de la verticală, este esenţială pentru stabilitatea acestor sisteme de gravitaţie. Ele sunt de formă trapezoidală în secţiune pentru a permite constructia usoara a pereţilor conici de sine stătători menite sa actioneze ca si bariere de sunet pe marginea drumurilor şi căilor ferate in functie de cum sunt umplute, sau simplu, ca pereţi decorativi. pereţii cunt finalizati in capat prin panouri trapezoidale prefabricate, panouri Weldmesh ®.

Gabion Transilvania SRL | Adresa: 401180, str. Clujului, nr.4, Turda, Cluj

Mob.: 0040 746 599 792 E-mail: office@gabiontransilvania.ro