Top 5 motive pentru care sa alegi un gard de gabioane

Gabioanele sunt structuri metalice umplute cu pietre, cărămidă sau beton spart pentru a forma un perete sau gard. Pot fi stivuite ca niște cărămizi și pot fi utilizate pentru constructia de garduri, terasamente, stabilizari sol sau placaje pentru peretii exteriori.

Coșurile Gabion sunt utilizate din ce în ce mai mult pentru a construi ziduri, stâlpi, garduri și pentru a separa diverse zone sau structuri. Coșurile vin în diferite dimensiuni pentru a crea tot felul de modele.

Coșurile Gabion sunt realizate folosind o plasă de sârmă robustă. Hai să vedem câteva motive pentru care ar trebui să luați în considerare instalarea acestora.

Gard gabion plasa sudata si lemn. Zid realizat de Gabion Transilvania SRL.

1. Durabilitate

Un perete gabion este realizat din plasă de zincata durabilă care alcătuiește coșul gabion și menține structura peretelui, si – interesant – devin mai puternici cu timpul. Este din cauza prafului și a vegetației colectate între pietre de-a lungul timpului. Plasa de sârmă nu este doar un container, ci întărește structura generală a acestui zid. Odată cu vârsta, acești pereți formează o structură naturală mai puternică și permanentă. 

2. Rezistenta si flexibilitate

Un alt motiv pentru care acești pereți au trecut testul timpului este că sunt foarte durabili și flexibili. Nu se vor sparge nici măcar în condiții de stres ridicat. În schimb, gabioanele se comprimă sau se deformează la stres, absorband eventualele impacturi. Această caracteristică face pereții gabion extrem de funcționali, ceea ce previne pierderea integrității structurale a peretelui și îl face și mai puternic în timp. În plus, ele permit, de asemenea, micile mișcări ale solului care se întâmplă deoarece nu sunt fixate la sol.

3. Plăcut din punct de vedere estetic

Un alt motiv pentru care astfel de pereți sunt admirați este aspectul lor natural și faptul ca pot fi asortati cu mediul înconjurător prin utilizarea materialelor de umplutură locale. Pereții gabionului pot fi realizați folosind coșuri de diferite forme si dimensiuni. Coșurile curbate pot fi, de asemenea, folosite pentru a forma o cotă sau un cerc atunci când sunt așezate împreună. Mai mult, umpluturile de toate dimensiunile, texturile și culorile pot fi folosite pentru a face peretele deosebit din punct de vedere estetic .

4. Rapid de construit, si fara mententanta

Gabioanele nu necesită ciment sau alte lianturi similare atunci când sunt construite. Este nevoie doar de o structură care este creată o singură dată la început. După fundație urmeaza doar asezarea pietrelor in structurile metalice zincate, deci sunt construite într-un timp scurt. Construcția rapidă înseamnă mai puțin timp de muncă și costuri mai mici.

Nu trebuie să vă părăsiți casa sau să vă anulați planurile familiale doar pentru că se construiește un zid. Astfel de pereți sunt durabili pe măsură ce sunt creați. De asemenea, nu este nevoie să așteptați să se usuce înainte ca dumneavoastră sau oricare dintre membrii familiei dvs. să vă puteți apropia de el. De asemenea, nu au nevoie de vopsea sau de un strat de ciment.

5. Drenaj bun

Apa poate distruge zidurile, dar nu si acest tip de zid. Acești pereți lasă apa să se scurgă din interiorul lor, deoarece există un decalaj între pietre. Puteți controla fluxul de apă pentru a o direcționa către un canal de scurgere. Oricât ar ploua, acești pereți nu vor fi afectati. Din contra, ploaia are un efect de curatare, oferindu-le un aspect reînnoit și atractiv.

Published
Categorized as gabioane

By Gabion Transilvania

Gabion Transilvania SRL, garduri gabioane, plasa sudata gabioane, plasa impletita, cosuri gabioane, gabioane decorative